Köyhän auto

Terveet jalat kuljettavat ruhoa ja kädet tekevät IT:tä. Auto ei siksi ole välttämätön toiminnassani. Helpottaa se toki välillä elämää. Jos autoon ei halua käyttää paljon rahaa tai rahaa sellaiseen ei juuri ole, kalustona on sitten joku vanha kippo.

Saan varmaan sampanjasosialistien vihat tästä jutusta. Köyhällä on ihan pakosta vanha puolikuntoinen romu. Parempaan ei oikein kykene. Se on köyhän rooli, josta toivottavasti pyritään eroon. Joskus ihmisellä vain on romu ja tilanteensa omatoimiseen parantamiseen pyritään. Näin on hyvä. Sivuvaikutuksena tulee harvoja tapauksia, joissa tonnin pommiin tarvitaan tonnin remontti. Mikään järjestelmä ei ole täydellinen eikä kuluttaja taloudellisin rajoittein parempaan pysty.

Pitkän linjan harrastajana voin vain neuvoa hankkimaan auton ennen kuin se on muutaman tonnnin romu. Silloin voit omalla vaivallasi pitää sen asiallisena. Jos pelti ei ruostu, auton pitäminen kunnossa ei ole kovin vaativaa. Valmistaja on tehnyt huolto-ohjelman eikä puslien vaihdattaminen pajalla ole mahdottoman kallista.

Kirjoittaja on vanhojen kolmossarjan BMW-autojen omistaja, joka tällä hetkellä on vailla toimivaa lähivalojen relettä. Terveet jalat ja Berliinissä valmistettu moottoripyörä kuljettavat toistaiseksi.

torrkulla
Liberaalipuolue Tampere

Kirjoittaja on Vapaa-ajattelijain Liiton puheenjohtaja ja Liberaalipuolueen taloudenhoitaja. Hän ammentaa linjauksensa suurelta osin von Misesin ja Hayekin ajatuksista. Näiden asioiden lisäksi hän ajaa uskonnon ja valtion täydellistä eroa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu