torrkulla Itävaltalaista taloustiedettä massoille

Hovioikeuksien toimintaa on nopeutettava

Suomi on toistuvasti saanut moitteita oikeudenkäyntien kohtuuttoman pitkistä kestoista. Omalta osaltani voin valaista esimerkin muodossa miten oikeuslaitos arvuutteleen vielä vuonna 2018 ovatko vuonna 2015 lähetetyt tappouhkaukset rikollisia.

Toinen Liberaalipuolueen hallituksen jäsen toi esiin miesten kokeman väkivallan parisuhteissa. Satun olemaan vastaavan tapauksen uhri. Tapasin naisen, jonka luulin pitkään olevan maailman ihanin ihminen. Njooh, minulla on nykyään lovi hampaassa hänen jäljiltään. Kuten Hakki omassa kirjoituksessaan http://harrikreus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257996-on-aika-nousta-timetos... sanoo, asiat tulevat vähitellen. Hälytykset soivat kyllä tämän lestadiolaispapin tyttären kohdalla, koska hän oli pahoinpidellyt vaihto-opiskelijan, mutta ei siinä tilanteessa ajatellut rationaalisesti.

Tapasin siis kyeisen naisen maaliskuussa 2012. Väkivaltaisuus tuli hitaasti suhteeseen. Syyskuussa 2013 oli tullut mitta täyteen. En enää halunnut olla missään tekemisissä hänen kanssa. Siitä sitten seurasi vuosia kestävä taistelu oikeudessa. Tuo lestadiolaispapin tytär on pommittanut minua tappouhkauksilla ja muilla hauskoilla asioilla.

Suomessa oikeuslaitos on tolkuttoman hidas. Hovioikeus ei kykene käsittelemään valitusta alle vuodessa. Sen sijaan, että muodostetaan hidasteita valituslupien muodossa, oikeusasteilla tulisi olla oikeus antaa selvissä tapauksessa tuomionsa välittömästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä myös kaipaisin sellaista lainsäädäntöä, että ensimmäisestä lähestymiskiellon rikkomisesta mentäisiin viikoksi miettimään syntejä syviä. Lisäksi kerrottaisiin, että seuraavasta rikkomuksesta istuttaisiin jo kuukausi.

Jos ihmiselle on annettu lähestymiskielto, ei ole millään tavoin ihmisoikeuksien rikkomista saattaa ihminen vastuuseen rikkomuksista.

Jos joku kokee lähestymiskiellon aiheettomaksi, asiasta voi toki valittaa, mutta kieltoa tulisi siitä huolimatta noudattaa kiellon voimassaoloaikana.

Käyttäjän torrkulla kuva
Kaj Torrkulla

Lähestymiskielto on vain paperia, jos toisen osapuolen asenne on sellainen. Kuten koirien koulutuksessa, palaute tulisi antaa välittömästi. Kun asiat seilaavat vuosikausia oikeusasteissa, toiminta vain jatkuu saamatta välitöntä palautetta. Valtion ydintehtäviin kuuluvat sisäinen ja ulkoinen turvallisuus. Ei voi väittää valtion toteuttavan sisäisen turvallisuuden takaamista, jos tunnettu rikollinen voi rauhassa jatkaa toimintaansa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ilmeisesti tuossa ollaan säästävinään rahaa, kun ihmisiä ei panna heti putkaan. Valitettavasti vain usein käy niin, että se puuttumattomuus voi johtaa vuosien vankeustuomioon.

Ja kyllä yhteiskunnalla pitäisi olla edes jonkinlainen velvollisuus huolehtia jäsentensä turvallisuudesta.

Muuten tulee eteen se päivä, jolloin ihmiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä. Sitä päivää en totta totisesti tahdo nähdä.

Toimituksen poiminnat